Poddepisod 94: ”Matlagning djupt inne i skogen, Teletubbies och gäss som fastnar i ugnen”
av Gunilla Kinn Delikatesser Fester Kulturhistoria Mat och dryck Natur Öl Podden Edward Bloms smörgåsbord Presenttips Traditioner Vardagsliv VinGastronomerna Edward Blom och Mats Ryd möts digitalt för ett poddsamtal som faktiskt nästan är – tro det eller ej – mer naturlyriskt än alkoholromantiskt.
Pilgrimsvandring med bergsprängare och älgjakt med matlagningsutensilier är Edwards respektive Mats’ sätt att komma ut i naturen, med eller utan tidiga morgnar. Edward imiterar ”Naturmorgon” och Mats ”Teletubbies”, men framför allt talar de vällustigt om hur god mat som tillagas i det fria blir – exempelvis stekt fläsk med potatis från en kolbullspanna, glögg i termosen eller kanske popcorn i skogen. Lyssnarna uppmuntras att skicka in sina favorittips för att laga och äta mat ute i naturen!
Mats får oss alla att längta till skogen genom att tala om tjärdoft och solljus som silas mellan trädkronorna, medan Edward rapporterar att det går alldeles utmärkt att prova öl och ha Oktoberfest via nätet.
Mårten Gås är en gammal favorit som dyker upp i podden varje år så här års, så även nu – Edward berättar såväl missödesanekdoter som firandets kulturhistoria. Mats förklarar att han nyligen bytt från induktions- till gasspis – för att slippa ”spela TV-spel” och istället få slamra med gjutjärn när han står vid spisen, och Edward har förslag för hur studentlivet i Uppsala skulle kunna Coronasäkras.
P S
• Studio Ettinslaget om vegoburgare och annat matfusk som Edward fick göra en poddinspelningspaus för att vara med i finns här: https://sverigesradio.se/artikel/7581939
• Skriv gärna till poddredaktionen! podden@edwardblom.se
• Sponsra gärna våra produktionskostnader! https://www.patreon.com/join/edwardblom
No comments yet.