”Årets överdådare” bland Årets svenska måltidslitteratur 2013!
Allting gott och alldeles för mycket av Gunilla KinnIdag fick ”Allting gott och alldeles för mycket” ett synnerligen ärofullt pris, nämligen som ”Årets överdådare” i Årets svenska måltidslitteratur 2013 av Måltidsakademien!
Edward och jag fick varsitt stiligt diplom, varav ett nu sitter på en vägg i vårt arbetsrum.
Kategorin ”Årets överdådare” finns i normala fall inte, utan fick specialinrättas eftersom ”Allting gott…” tydligen inte riktigt passade in i de befintliga kategorierna – utan är i en klass för sig… 😉
Juryns motivering lyder:
”Edward Blom höjer sig över alla kategorier, när han samlar sina barocka bravader. Det är få förunnat att kunna njuta så, och vi kan blott försöka ta efter.”
Komiskt nog så är denna motivering undertecknad av ingen mindre än mannen bakom Måltidsakademien och dess priser, det vill säga Carl Jan Granqvist. Det är lite roligt att tänka sig hur just han ska försöka bära sig åt för att ”ta efter” Edward i detta avseende…
Vi är förstås enormt stolta över att ha fått diplom ur just Carl Jans händer, och glada för de goda drycker som kom med utmärkelsen (blåbärs- och lingondryckerna från Saxhyttan)!
Måltidsakademiens biblioteksstiftelses jury bestod av:
Christina Mattsson – juryordförande och styresman, Nordiska museet
Birgit Hemberg – matjournalist och författare
Christina Möller – fil d:r, f.d. provkökschef COOP och ledamot i Måltidsakademien
Jens Linder – kock och matskribent
Dick Norberg – grafisk formgivare
Karsten Thurfjell – kulturjournalist på Sveriges Radio och sekreterare i Måltidsakademiens biblioteksstiftelse
(I sekretariatet: Carl Jan Granqvist, professor i måltidskonst, och Barbro Stanley, bibliotekarie)
/Gunilla Kinn Blom
No comments yet.